Έχει συγκεντρώσει τα χρήματα η Ελλάδα για τις υποχρεώσες του Απριλίου, ωστόσο ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα τον Μάιο, αναφέρουν οι Financial Times

«Θα εξυπηρετήσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά θα πιεστούμε για να βρούμε τα χρήματα για τις εσωτερικές πληρωμές στο δεύτερο μισό [του Απριλίου]. Ο επόμενος μήνας είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Θα ξεμείνουμε από χρήματα εάν δεν νομοθετηθούν μεταρρυθμίσεις για να αποδεσμευθούν κάποια κεφάλαια στήριξης», δήλωσε στους FT ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στις διεθνείς υποχρεώσεις που θα εξυπηρετηθούν περιλαμβάνονται η δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλεται στο ΔΝΤ (9 Απριλίου) και ακόμα 420 εκατομμύρια που θα οφείλονται σε διεθνείς επενδυτές με τη λήξη του 6μηνου έντοκου γραμματίου στις 14 Απριλίου. 

Τον Μάιο η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν 1 δισ. στο ΔΝΤ (χρεώσεις την 1η Μαΐου και δόση στις 12 Μαΐου), πέραν των υπόλοιπων υποχρεώσεών του Δημοσίου, όπως μισθοί και συντάξεις.

«Οι προτάσεις μας είναι ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά προχωράνε», δήλωσε στους FT ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος.