current views are: 4

8 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:42

Μπαλτάς: Τι θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές- Μην ακούτε το ΣτΕ

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς. 

Δημοσίευση 05:42’
αρθρο-newpost

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς. 

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Όπως είπε στον Αντ1 θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών. 

Ο κ. Μπαλτάς σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε χθες, επεσήμανε ότι θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές στο νέο σχέδιο νόμου.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές στις αρχιτεκτονικές σχολές, ο κ. Μπαλτάς κάλεσε τις διοικήσεις τους να επιδείξουν ανοχή για φέτος καθώς το ακαδημαικό έτος βρίσκεται στην ολοκλήρωση του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός  χαρακτήρισε τρελή την κατάσταση με τις μετεγγραφές των φοιτητών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από το προηγούμενο έτος.

Οι μετεγγραφές που ήδη έγιναν, ακυρώνονται και οι φοιτητές επανεγγράφονται στις Σχολές που εισήχθησαν αρχικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2013-2014, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Μπαλτά.

Ο ίδιος πρότεινε στα πανεπιστήμια να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτή ισχύει μόνο για μερικές συγκεκριμένες σχολές και όχι για το σύνολο των ιδρυμάτων. Απηύθυνε έκκληση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις φετινές μετεγγραφές, ανακαλώντας τις προσφυγές τους στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο του περασμένου έτους, βάζοντας φρένο στις εκτός ελέγχου μετεγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Μπαλτάς άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των μετεγγραφών. 


σχετικα αρθρα