Ότι δεν παραιτείται ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Κατεχάκη, ενώ δεν έκρυψε τον φόβο του ότι μάλλον η χώρα μπαίνει σε κύμα καταλήψεων. Παράλληλα, ο κ. Πανούσης άφησε αιχμές για την Δικαιοσύνη και το θέμα των καταλήψεων λέγοντας ότι η Αστυνομία τους συλλαμβάνει, αλλά η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους.

«Αυτή η άποψη που κυριαρχούσε ότι τα πάω άσχημα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση  δεν ισχύει. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Εξάλλου από τη μέρα που ορκίστηκα παραιτούμαι. Όμως αν κάνουμε συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια... η θεωρία παραιτήσεων δεν έχει κανένα νόημα» σημείωσε. «Είμαι δυστυχής για αυτά που συμβαίνουν», πρόσθεσε.
 

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπίστημια από αντιεξουσιαστές και ειδικά για τη Νομική, τόνισε ότι «Οι δικαστικές αρχές μας πίεσαν να μπουν οι αστυνομικές αρχές. Ωστόσο έγιναν συλλήψεις και οι δικαστικές αρχές τους άφησαν. Πρέπει να βρουμε που είναι τα όρια, τη σταθμιση του νόμου. Να βρούμε τη λύση και να συνεργαστούμε με όλες τις αρχές».

Είναι προφανές ότι η Αστυνομία είναι μέρος του κράτους δικαίου, συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι θα λήξει η κατάληψη του Πανεπιστημίου σήμερα. Ο κ. Πανούσης έκανε πάντως κάλεσμα στους Πρυτάνεις και τους φοιτητικούς συλλόγους να προστατεύσουν τα πανεπιστήμιά τους.

Ερωτηθείς για τα Εξάρχεια και τα χθεσινά επεισόδια, απάντησε ότι παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε κόσμο.Φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε μία διεκλυστίνδα καταλήψεων, είπε.
 
«Ωστόσο, τα κοινωνικά και πολτικά φαινόμενα όως είναι τα Εξάρχεια και τα συνθήματα έχουν να κάνουν με όλη την Μεταπολίτευση, δεν θα το λύσει η αστυνομία αυτό το θέμα, αλλά η κυβέρνηση. Η αστυνομία θα μπορούσε να συλλάβει άλλους 10, θα μπορούσε να μπει μέσα στο πολυτεχνείο...
 
Μπαίνουμε σε μια φάση που κάθε τι που δεν αρέσει σε έναν χώρο να γίνεται κατάληψη, αλυσίδα τετοιων πρακτικών εν των συνόλω το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση. Μεσαίου μεγέθους κατάληψη, θα διογκωθεί και θα αναγκαστείς να πάρεις πιο σκληρά μέτρα είναι ζήτημα της κυβέρνησης όχι ενός υπουργού. 40 χρόνια υπάρχουν τα Εξάρχεια, δεν υπάρχουν όρια και σεβασμός, αντιπαράθεση όχι ένοπλος αγώνας 
Αύριο θα κόψουν το εφάλο του κολοκοτρώνη τι θέλουν να κάνουν ακριβώς;»