current views are: 2

8 Απριλίου 2015
Δημοσίευση10:55

«Να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» το μήνυμα Πούτιν – Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο Κρεμλίνο (Βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα. 

Δημοσίευση 10:55’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα. 

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία ήταν ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι, όμως, είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: 

Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη Μόσχα και έχω μεγάλη συγκίνηση, γιατί κατέθεσα στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Κόκκινη πλατεία, αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την μεγάλη και αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας -Ρωσίας, τονίζοντας «πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες, διαχρονικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της πνευματικής παράδοσης». Όπως είπε, αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης, ανεξάρτητα από κάθε συγκυρία. Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο σκοπός της παρουσίας του στη Ρωσία «είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις προς όφελος και των δύο χωρών». 


σχετικα αρθρα