Περίπου 2,5 ώρες διήρκησε η συνεδριαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα.

Οι συζητήσεις, επί της λίστας μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, θα συνεχιστούν το βράδυ της Μ. Τετάρτης σε γεύμα εργασίας των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Θεοχάρακη.

Ο χρόνος τρέχει και η Αθήνα έχει θέσει ως στόχο το να κλειδώσει η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, που θα απελευθερώσει χρήματα για την Ελλάδα. Στόχος της Αθήνας είναι να σπάσουν οι δόσεις και να αποδεσμευτεί έστω ένα μέρος από τα οφειλόμενα του ΔΝΤ, έως την τελική συμφωνία του Ιουνίου. 

Στη συνεδρίαση έγινε μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, όπως σημείωσε χθες εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ σε αυτήν συμμετείχε ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στο Brussels Group, Νίκου Θεοχαράκη. 

Τα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας προχώρησαν χθες σε επανέναρξη των επαφών -σε κεντρικό ξενοδοχείο- μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω του Πάσχα των Καθολικών, όπως είχε προαναγγείλει και η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τυπικώς δεν έχουμε κάποια νέα κατάσταση σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη λίστα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε από την πλευρά της, νωρίτερα το μεσημέρι, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ενώ, αναφερόμενη στο Euroworking Group, έκανε λόγο για «κανονική συνάντηση» με ευρεία ημερήσια διάταξη.

«Αυτές οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. της Αθήνας με τους θεσμούς) βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξακολουθούμε να περιμένουμε η Ελλάδα να εναρμονίσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων με τους τρεις θεσμούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε.

Η συνεδρίαση του EWG πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη καταβολή της δόσης 458 εκατ. ευρώ της Αθήνας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Αθήνα να αναμένεται να πληρώσει το ποσό, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση Λαγκάρντ-Βαρουφάκη.