Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Να προστατεύσουν της σχέσεις με την Ευρώπη καλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τον αντίκτυπο στις σχέσεις με τους εταίρους. 

Κύκλοι της Συγγρού καλούν τον Πρωθυπουργό, σε ό,τι συνομιλίες προχωρήσουν στη Μόσχα, να μην δημιουργηθεί ζήτημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους της χώρας.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν προς την κυβερνητική αποστολή, πως η χώρα μας πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ΚορυφήςΌπως ανέφεραν και η ΝΔ είχε κάνει διαπραγμάτευση και είχε μειώσει κατά 15% την τιμή πώλησης φυσικού αερίου, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Αυτό είχε συμφωνηθεί χωρίς ανταλλάγματα και η μείωση είχε περάσει, τόσο στη βιομηχανία, όσο και στους ιδιώτες καταναλωτές, σημειώναν χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα αγροτικά προϊόντα, ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει οι σχετικές, διαπραγματεύσεις και παράλληλα είχαν δοθεί αποζημιώσεις 40 εκ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς, αλλά όλη η λογική σε όλες τις παραπάνω συζητήσεις γίνονταν στη βάση του σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτό, όπως επίσης και σε πλήρη συμπόρευσης με τις αρχές της ΚΑΠ, που διασφαλίζει την απόλυτη στήριξη των αγροτών μέσω των επιδοτήσεων.

«Επομένως, η κυβέρνηση ας συζητά σε διμερές επίπεδο», τονίζουν από τη ΝΔ, αρκεί να μην διακυβεύονται όλα τα παραπάνω και κυρίως «να μην πάμε να πετύχουμε 3 και χάσουμε 100», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Συγγρού.