Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της ΝΔ από το εξωτερικό και την τρόικα για συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική. Σχολιάζοντας την κυβερνητικές αντιδράσεις για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «μη ενιαία η στάση μέσα στην κυβέρνηση».

«Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μερικά από αυτά τα συζητάμε, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πολλά από αυτά τα συζητάμε και θα είναι στο πρόγραμμά μας, την ίδια ώρα με non paper τα απορρίπτουν όλα. Τα συζητάνε αλλά δεν τα εφαρμόζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνητικές παλινωδίες.

«Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε «όταν τα λέμε εμείς να είναι ανεφάρμοστα και όταν τα εντάσσουν αυτοί στους σχεδιασμούς τους να είναι εφαρμόσιμα;»

«Εμείς κάναμε μια πρόταση για ένα δημιουργικό σοκ που είναι και το πρώτο βήμα για να βγει η χώρα από την ύφεση. Θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις που αφορούν τη ναυτιλία, τον αγροτικό κόσμο. κλπ. Οι πρώτες αντιδράσεις πολύ θετικές», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη πρόταση για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική και απόλυτα σύμφωνη με το Σύνταγμα».

Πρόσθεσε πως η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν απαγορεύει άνευ όρων τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ είναι συνταγματική, καθώς αφενός εξετάζεται κατά περίπτωση και αφετέρου το μέγεθος της αυθαιρεσίας να μην προσβάλει το οικοσύστημα στο οποίο βρίσκεται το αυθαίρετο.

  
«Εφιάλτης η ανεργία»

Για «εφιάλτη που γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός» μίλησε ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ανεργία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνοντας πως το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 15,9% για τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανε λόγο για λανθασμένο μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ολέθρια αποτελέσματα στην οικονομία και διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως το σχέδιο επανεκκίνησης της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο Αντώνης Σαμαράς θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ και θα δώσει ανάσες στην οικονομία. «Δίνει όπλα για τον πόλεμο απέναντι στην ανεργία», δήλωσε, υπενθυμίζοντας μερικές από τις προτάσεις, όπως τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

«Απελπιστική η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας»

«Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, «βασιλεύει η εγκληματικότητα, η βία και τα φαινόμενα αυτοδικίας, καταστάσεις που νεκρώνουν την οικονομική και παραλύουν την κοινωνική ζωή»

«Μικρές μειοψηφίες έχουν καταντήσει το κέντρο της πόλης εμπόλεμη ζώνη, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί παράλυτη και σχολιάζει τα γεγονότα σαν ανεύθυνος παρατηρητής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε πως το κόμμα του καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται.

Κάλεσε μάλιστα όλες τις πλευρές στις δύσκολες αυτές ώρες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την οποία η ΝΔ μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου θα καταργήσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, αντίστοιχη με εκείνη που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.