Επίθεση στην κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων. 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε:

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, εμφανίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο εκσυνδικαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης.
 

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον υπουργό, με αφορμή τις καταγγελίες για εργολαβικά συμβόλαια με απολυμένους υπαλλήλους. Όπως είπε  ο κ. Πλακιωτάκης «οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου για την προφανή σύγκρουση συμφέροντος στο πρόσωπό του, η οποία προκύπτει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ήταν για ακόμη μια φορά ανεπαρκέστατες».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό για τη διατήρηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στην κυβέρνηση και έκανε λόγο «για νέ αηθική της κυβερνώσας Αριστεράς που εξαργυρώνει γραμμάτια»:

Την τελική ευθύνη για την παραμονή του κ. Κατρούγκαλου στην κυβέρνηση την έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει και τον καλύπτει.
 
Η νέα ηθική της κυβερνώσας Αριστεράς διέπεται από την εξαργύρωση γραμματίων που συνήφθησαν πριν από τις εκλογές και μάλιστα με προμήθεια 12%.
 
Όπως διδάσκουν τα 12 Ευαγγέλια, τα αργύρια εύκολα καταλύουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις...