Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι για τους απαραίτητους συμβιβασμούς, όχι για υποχώρηση (Βίντεο)

Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι για τους απαραίτητους συμβιβασμούς, όχι για υποχώρηση (Βίντεο)
Photo: Intime News Photo Agency

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους έως τις 24 Απριλίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Τόνισε, παράλληλα, ότι στόχος της Ελλάδας είναι η αποπληρωμή του χρέους όσο το δυνατό γρηγορότερα. 

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα μακροχρόνιο δημοσιονομικό πρόγραμμα το οποίο θα έχει στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και ένα λογικό πλαίσιο ιδιωτικών επενδύσεων. Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι έχει οικοδομηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης το τελευταίο διάστημα, ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι επωφελής για όλους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών μέτρων, με την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του πακέτου Γιούνεκρ. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητά κούρεμα χρέους από τους πιστωτές, αλλά άλλες λύσεις όπως τα «έξυπνα swaps».

 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε «απαραίτητους συμβιβασμούς», τους οποίου είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, σημείωσε ότι «το θέμα της οικονομικής στήριξης είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας με την Ευρωζώνη. Η προσπάθεια να δημιουργηθούν καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο