Άλλοι θα λείψουν περισσότερο από την πολιτική μάχη, άλλοι λιγότερο, προκειμένου να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους τις ημέρες του Πάσχα. Ορισμένοι από αυτούς αναχώρησαν ήδη για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ για κάποιους ο προγραμματισμός φέτος είναι δυσκολος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μεταβαίνει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα, όπου τη Μεγάλη Παρασκευή θα παραστεί στην ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος. 

Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει, αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός για το πού θα περάσει τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν οριστικοποιήσει ακόμα το πρόγραμμά του, καθώς ενδέχεται να παραμείνει και στην Αθήνα λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ξεκλέψει λίγο χρόνο, έστω και αυθημερό μετάβαση στο αγαπημένο του νησί, την Αίγινα για να βρεθεί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στη Μεσσηνία, όπου έκανε μια στάση στο φράγμα των Φιλιατρών για την επιθεώρηση του έργου που ξεκίνησε επί της πρωθυπουργίας του. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως κάθε χρόνο, θα βρίσκεται τη Μεγάλη Παρασκευή στην Πύλο και το Μεγάλο Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στο Ναύπλιο, μαζί με την οικογένειά του και φίλους.
  
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, θα βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα. Όποιο ταξίδι και αν ήθελε να πραγματοποιήσει άλλωστε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μάνη, δεν θα ήταν δυνατό, καθώς   εκκρεμεί ο περιοριστικός όρος της κατ’ οίκον κράτησης μετά την αποφυλάκισή του.

Στην Αθήνα θα παραμείνει και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και την Κυριακή του Πάσχα θα την περάσει με την οικογένειά του και φίλους, στην αυλή του σπιτιού του, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πιθανότατα θα μεταβεί στη Λειβαδιά, όπως σχεδόν κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα το πρόγραμμά του. 

Το καθήκον είναι πάνω απ'όλα για τον  υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το Μεγάλο Σάββατο ο Πάνος Καμμένος θα υποδεχτεί το Άγιο Φως, το οποίο θα έρθει από τα Ιεροσόλυμα. Την Κυριακή το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, πολύτεκνους και άπορους.

Στη Θεσσαλονίκη περνά τις λιγοστές ημέρες ξεκούρασης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του.