Ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στη Μόσχα, όπου με τις συμφωνίες που έκανε με τον Πούτιν έβαζε- σύμφωνα με την «Αυγή» στην «μεγάλη σκακιέρα», αλλά το μέλλον της χώρας παιζόταν στις Βρυξέλλες, εκεί όπου συνεδρίαζε το Εuroworking Group. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φέρει νομοσχέδιο για τα φορολογικά και κυρίως για τον ΦΠΑ έως τις 21 Απριλίου στη Βουλή, ώστε στις 24 του μηνός, στη Ρίγα της Λετονίας όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup,  να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας.  

Από το Παρίσι, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 24 του μηνός θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Ταυτοχρόνως εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται ένας (έντιμος) συμβιβασμός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και ότι ενδέχεται να κάνει μια άτακτη υποχώρηση. 

Τα κακά νέα, τα μετέδωσε το Mega. Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος , ο οποίος διευκρινίζεται ότι δεν ήταν ο Βαρουφάκης, έκανε λόγο για την πιθανότητα ύπαρξης ενός κακού σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές καθυστερούν την εύρεση λύσης, ώστε «να μας φέρουν στο αμήν» και να υποχωρήσουμε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα πιθανά σενάρια που παίζουν είναι τρία:  

 1.    Οι θεσμοί αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό 
 2.    Οι θεσμοί θέλουν να μας τελειώσουν τώρα. 
 3.    Επιθυμία τους είναι να μας τελειώσουν τον Ιούνιο  

Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος, με τη φράση «να μας τελειώσουν», δεν διευκρίνισε αν εννοεί εξαναγκασμό της χώρας σε έξοδο από το ευρώ ή άτακτη υποχώρηση της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις. 

Όπως αντιλαμβανόμεθα όλοι, πριν ο Γ. Βαρουφάκης «φωνησαι τρις» άρχισαν τα… όργανα. Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν (τα όργανα) έως ότου εξευρεθεί οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.  

Στο κακό σενάριο, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές, μιας και η κυβέρνηση λαϊκή εξουσιοδότηση για έξοδο από το ευρώ δεν έχει. Αντιθέτως οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν συντριπτικά ποσοστά υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό νόμισμα.