Για πρόοδο στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών έκανε η εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών  Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, η οποία ωστόσο διαμήνυσε πως ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε δε πως απομένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει κατά την διαπραγμάτευση.

Σε δηλώσεις της, σημείωσε πως η κατάσταση «δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος». 

Παράλληλα σημείωσε: 

«Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία. Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας».

Πρόσθεσε παράλληλα πως είναι σαφές οτί δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος Τύπου της γερμανίδας καγκελαρίου χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» την καταβολή από την Ελλάδα χθες, της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έκανε παράλληλα λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.