«Ουδέν σχόλιον». Αυτή ήταν η απάντηση της ανπληρώτριας εκπροσώπου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, με την ίδια να σημειώνει μάλιστα πως το Βερολίνο «δεν εκνευρίστηκε».

«Από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν μπορώ να σχολιάσω την επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη σε μια άλλη χώρα», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, επισήμανε ότι και η Γερμανία επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ρωσία και πρόσθεσε:

Το σημαντικό είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες για το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το αν το Βερολίνο αισθάνεται ανακούφιση από την έγκαιρη καταβολή της ελληνικής δόσης στο ΔΝΤ, τόνισε:

Η γερμανική κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις πληρωμής. Δεν μπορώ από αυτή τη θέση να αξιολογήσω πώς είναι η κατάσταση σχετικά με τις μελλοντικές υποχρεώσεις της. Είναι βεβαίως σημαντικό δείγμα για το ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση και είναι σε θέση να προχωρήσει αυτή την διαδικασία και να έρθει σε ένα καλό αποτέλεσμα ώστε η δανειακή βοήθεια να φθάσει εκεί όπου χρειάζεται.