Την έκπληξή της για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξέφρασε η πρωθυπουργός της Λετονίας

«Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής τον Μάρτιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί την κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις», σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους η Λετονή πρωθυπουργός Λαϊμντότα Στραουτζούμα και πρόσθεσε: 

Οπότε ήταν έκπληξη για εμένα τα όσα είπε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό πρωθυπουργό Αλγκίρντας Μπουτκεβίσιους, ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ήταν «εντελώς ακατανόητος» και «ανησυχητικός για πολλές χώρες μέλη της ΕΕ».

Χθες ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργάλιο είχε επίσης εκφράσει την αντίρρησή του με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

«Το βασικό ζήτημα των κυρώσεων είναι (να αναγκαστεί) η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σημαίνει σεβασμός στις συνθήκες του Μινσκ, τερματισμός των επεμβάσεων προς βοήθεια των αυτονομιστών που βρίσκονται στο Ντονμπάς και επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας» στην Ουκρανία, είχε πει ο Γκαρθία- Μαργάλιο.