Νέες «βόμβες» πέταξε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, που ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχη για το εάν θα εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την περασμένη Κυριακή.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σε δηλώσεις της σε εκπομπή της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης (PBS) άφησε αιχμές για μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα δύσκολα μέτρα λιτότητας έχουν ήδη ληφθεί, επεσήμανε η Λαγκάρντ, που συνέχισε λέγοντας πως αυτό που δεν υλοποιήθηκε είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της πώλησης του βρεφικού γάλακτος στα σούπερ μάρκετ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στο συνταξιοδοτικό, λέγοντας πως «είναι καταδικασμένο δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί».

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για το αν όσα συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη Κυριακή θα υλοποιηθούν.  Όπως επεσήμανε, πρόκειται για την επανέναρξη του διαλόγου για τις ελληνικές προτάσεις, ώστε να εκπληρωθούν τα σημεία του πλαισίου που συμφωνήθηκε την 20η Φεβρουαρίου.