Στην Κω βρέθηκε σήμερα η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην επαύριο των τριτοκοσμικών εικόνων με τους παράτυπους μετανάστες που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Β΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Γεωργακάκο και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ για το οξύτατο πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα στο λιμάνι του νησιού, ενώ βρέθηκε ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τον έπαρχο του νησιού: «Το κτίριο το παραχώρησε για λίγο χρονικό διάστημα τράπεζα στο Υπουργείο. Να δούμε πώς μπορούμε στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα να επισκευαστεί. Έχει κάποια προβλήματα, χρειάζονται εργατικά χέρια, χρειάζονται κάποιες εργασίες οπότε μετά τις γιορτές θα μπορέσουν να μεταφερθούν εδώ».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της δήλωσε:

«Ήρθαμε για να αναζητήσουμε λύσεις άμεσες για τον υπερπληθυσμό που συγκεντρώθηκε στην Κω αλλά και σε άλλα νησιά του Βόρειου και του Νότιου Αγαίου. Βρήκαμε ήδη ένα ξενοδοχείο στο οποίο μετά από κάποιες επισκευές θα εγκατασταθούν όσοι πρόσφυγες δεν προλαβαίνουν να περάσουν από τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να μην είναι στα λιμάνια και στα αστυνομικά τμήματα».