Στις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις αναφέρονται οι Financial Times που εκτιμούν ότι θα παρουσιαστούν επιπλοκές στις διαπραγματεύσεις. 

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμα των Financial Times, με την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινής γνώμης, όπως αυτή αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να εγείρει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τους FT, το γεγονός αυτό, δεν αποκλείεται εάν υπάρξουν λανθασμένοι χειρισμοί, να οδηγήσει σε άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και κατ' επέκταση σε σοβαρή αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης. 

Οι αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Αθήνα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται, όπως ακριβώς και η υπομονή των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Παράλληλα οι FT τονίζουν πως η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειαστεί ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης το καλοκαίρι, ωστόσο ρίχνοντας στο τραπέζι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων,  η κυβέρνηση μπορεί να εξοργίσει το Βερολίνο, κάνοντας τους Γερμανούς να... σηκωθούν από το τραπέζι και να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις.

Εάν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την άτακτη αποχώρησή της από την Ευρωζώνη καταλήγουν οι Financial Times.