«Αν όντως ο πρωθυπουργός πιέζεται, να βγει να το καταγγείλει», δηλώνει στη Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τα περί πιέσεων που δέχεται ο κ. Τσίπρας να διώξει τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με το Ποτάμι.

Αποκαλύπτει ότι του προτάθηκε κυβερνητική συνεργασία και αρνήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετάσχει στο μέλλον λέγοντας: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών. Χωρίς λαϊκιστές αλλά με ανθρώπους που γνωρίζουν. Τι θα άλλαζε αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα «ένα- δύο υπουργεία»; Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κυβέρνηση είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο. Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος να λέει «θα παραχωρήσουμε τον ΟΛΠ στους Κινέζους» και ο υπουργός να απαντάει «εγώ και οι συνδικαλιστές δεν θέλουμε τους Κινέζους». «Αυτά πρέπει να λύσει ο πρωθυπουργός και δεν τα λύνει».

Ο Στ. Θεοδωράκης απορρίπτει την ιδέα της οικουμενικής ή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με Σαμαρά – Βενιζέλο. Στο θέμα της διαπραγμάτευσης εκφράζει τον φόβο ότι  «η χώρα θα έχει γκρεμιστεί», αν καθυστερήσει η κυβέρνηση να κάνει τον «έντιμο συμβιβασμό». Προσθέτει πως «κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ». Υπερηφανεύονται ότι «τουλάχιστον πληρώσαμε μισθούς και συντάξεις». Μα η Ελλάδα δεν έχει μόνο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις δεν πληρώσαν προμηθευτές, άρα δεν πληρώθηκαν και οι εργάτες των προμηθευτών, «δεν έγιναν οι προγραμματισμένες επιστροφές ΦΠΑ και δεν έδωσαν ούτε τα λεφτά που έχουν προπληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Εσείς πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει η κοινωνία με όλα αυτά;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα «να μην καθυστερεί άλλο τον έντιμο συμβιβασμό στον οποίο αναφέρθηκε. Και να πάψουν οι υπουργοί του να μαλώνουν μεταξύ τους και να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό και όχι για τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και τις συνιστώσες τους» Τέλος επιμένει στην κριτική του για την Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας οτι « η πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο,τι προεδρεύει το καταστρέφει. Δεν το λέω εγώ. Το λέει όλη η αντιπολίτευση –πλην Χρυσής Αυγής– και συμφωνεί μαζί μας και ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».