Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στο Κάιρο από την 18 έως τις 20 Μαΐου ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, που θα συνοδεύεται από μεγάλη αποστολή από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΕΒ), θα κηρύξει την έναρξη του ελληνοαιγυπτιακού επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου στην ομοσπονδία Αιγυπτιακών Επιχειρήσεων, στις 10 το πρωί, παρουσία των ελλήνων επιχειρηματιών που θα έρθουν από την Ελλάδα (περίπου 20 τον αριθμό), καθώς επίσης και 50 ελλήνων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο και των 60 περίπου αιγυπτίων εταίρων τους, ανεβάζοντας περίπου το σύνολο σε 130 τουλάχιστον συμμετοχές.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά φόρουμ που πραγματοποιούνται στην Χώρα του Νείλου, μετά την αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου και για αυτό, το γεγονός αποκτάει ιδιαίτερη σημασία και για τις δύο χώρες.

    Η επίσημη ελληνική παρουσία δια του Υφυπουργού Εξωτερικών αλλά και των ελλήνων επιχειρηματιών στο Κάιρο θέλει ακριβώς να δείξει ότι η Ελλάδα είναι παρούσα και στο πλευρό της Αιγύπτου και όπως στάθηκε πάντοτε στο πλευρό της, έτσι και τώρα δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην αιγυπτιακή οικονομία, συνέχισε ο κ. Λάζαρης.

    Παράλληλα, οι έλληνες επιχειρηματίες θα εξερευνήσουν την αιγυπτιακή αγορά και θα εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης συνεργασίας με αιγυπτιακές επιχειρήσεις.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουβέλης θα συναντήσει τους Υπουργούς Μεταφορών και Πετρελαίου της Αιγύπτου και τους Υφυπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου και Βιομηχανίας.