current views are: 3

13 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:06

Η εθνική συνδιάσκεψη και το «κρυφό χαρτί» Σαμαρά

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα διεξαχθεί η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ που αποφασίστηκε αντί συνεδρίου παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Δημοσίευση 06:06’
αρθρο-newpost

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα διεξαχθεί η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ που αποφασίστηκε αντί συνεδρίου παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα διεξαχθεί η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ ​που αποφασίστηκε αντί συνεδρίου παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος. Η επιλογή του χρόνου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι αφού ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις –ακόμη και προσφυγή στις κάλπες – όσο πλησιάζει ο Ιούνιος οπότε και πρέπει να επέλθει οριστική συμφωνία με τους εταίρους.

Θέμα έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος για το ποιοι θα συμμετάσχουν ή μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την εθνική συνδιάσκεψη. Η απάντηση έρχεται από κορυφαίο στέλεχος της λεωφόρου Συγγρού και εκ των υπευθύνων της διοργάνωσης της εθνικής συνδιάσκεψης. «Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει. Ακόμη και αν δεν στηρίζει τη ΝΔ». Η φράση αυτή ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι λίγο πριν την έναρξη της εθνικής συνδιάσκεψης ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει κάλεσμα σε στελέχη και άλλων πολιτικών χώρων ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ αλλά και ανεξάρτητων δυνάμεων που έχουν όμως σαφή ευρωπαικό προσανατολισμό. Γι αυτό το λόγο ήδη στη ΝΔ κάποιοι μιλούν για επανίδρυση του κόμματος και όχι για επανεκίνηση με μοναδικό σκοπό την επάνοδο στην εξουσία και τους κυβερνητικούς θώκους.

Οι προσυνδιασκέψεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και οι πληροφορίες του newpost μιλούν για εκκίνηση από την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα και κατόπιν την Πελοπόννησο. Ο σχεδιασμός που είναι σε εξέλιξη στη λεωφόρο Συγγρού προβλέπει την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σε πολλές από τις προσυνδιασκέψεις ιδιαίτερα στην έναρξη της διαδικασίας. Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού των επιτελών της Συγγρού υπάρχει η σκέψη ότι –αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους –οι ομιλίες του προέδρου της ΝΔ θα μετατραπούν σε προεκλογική εκστρατεία.

Την εποπτεία των προσυνδιασκέψεων και την οργάνωσή τους έχουν ο Φίλιππος Ταυρής, ο Θανάσης Μπούρας και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Και οι τρείς κομματικά στελέχη, οι δύο πρώτοι με μεγάλη πείρα στην ενεργοποίηση της βάσης και την διεξαγωγή μεγάλων συνεδρίων. Οι τρείς τους βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα στελέχη των ΝΟΔΕ και τις κομματικές οργανώσεις ανα περιφέρεια και νομό. Στο τέλος του μήνα, λένε πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί μια ευρύτατη σύσκεψη στην οποία θα γίνει η πρώτη αποτίμηση για την συμμετοχή της βάσης στις προσυνδιασκέψεις αλλά και για την τοποθέτηση και άλλων στελεχών στη οργάνωση των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει και η παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν στις προσυνδιασκέψεις και οι οποίες θα λάβουν έγκριση από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένει και το πρόγραμμα των ομιλητών ανά περιφέρεια και νομό αφού ο ίδιος έχει ζητήσει την ενεργοποίηση όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών αλλά και των πρώην υπουργών .

 

σχετικα αρθρα