current views are: 3

13 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:05

Ο Τσίπρας αποφασισμένος να ξεριζώσει τα «αγκάθια» από την κυβέρνηση

Αποφασισμένος να ξεριζώσει τα αγκάθια που προκαλούν προβλήματα στον δρόμο της κυβέρνησης εμφανίζεται ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Αποφασισμένος να ξεριζώσει τα αγκάθια που προκαλούν προβλήματα στον δρόμο της κυβέρνησης εμφανίζεται ο πρωθυπουργός.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αποφασισμένος να ξεριζώσει τα αγκάθια που προκαλούν προβλήματα στον δρόμο της κυβέρνησης εμφανίζεται ο πρωθυπουργός. Και όπως έχει πει στους συνεργάτες του θα ασχοληθεί προσωπικά με στάσεις και συμπεριφορές που βλάπτουν την κυβερνητική λειτουργία και δημιουργούν προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα.

Μόλις δύομιση μήνες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει τρύπες στην συνοχή της και στην ομοιογένειά της. Τα παραδείγματα πολλά. Όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι προκαλούν ζημιά στην εικόνα μίας κυβέρνησης της Αριστεράς που θέλει να διακριθεί για το ήθος της. Το παράδειγμα Κατρούγκαλου εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το Μαξίμου. Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί ανοιχτά την ηθική του αναπληρωτή υπουργού και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη Βουλή όταν ο κ. Κατρούγκαλος επιδιώκει να υπερασπιστεί νομοθετήματα της αρμοδιότητάς του. Σκοτεινή είναι και η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου καθώς πολλά στοιχεία δείχνουν ότι έχει γίνει προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση. Οι σχέσεις Μαξίμου και Μητρόπουλου δεν είναι καλές ούτως ή άλλως. Και το πρωθυπουργικό περιβάλλον νιώθει να πνίγεται όταν σκιές περί «ανόμων πράξεων» αγκαλιάζουν και το Μαξίμου.

Ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι είναι η στάση του Γιάννη Πανούση. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξαλλος με την συνολική στάση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού ο οποίος μάλιστα έφθασε σε σημείο να αμφισβητεί τον πυρήνα μίας κυβέρνησης της Αριστεράς αφήνοντας και υπαινιγμούς για συναδέλφους του. Το θέμα απαιτεί ειδικούς χειρισμούς και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα παραμείνει ανοιχτό για πολύ καιρό ακόμη.

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τα πράγμα είναι διαφορετικά και ίσως σε πολλές περιπτώσεις η στάση της βοηθάει την κυβέρνηση καθώς εκθέτει την αντιπολίτευση και κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απλώς το Μαξίμου θα προσπαθήσει να δώσει χώρο και όπως προβλέπεται οι πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής να είναι αποσυνδεδεμένες από το Μαξίμου.

 

σχετικα αρθρα