Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο των εκλογών για την κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα υπουργού που επικαλείται η Bild

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» είναι το επιχείρημα του υπουργού που κατονομάζεται από γερμανική εφημερίδα, με αιχμή την κρίσιμη καμπή στην οποία έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους. 

Η Bild σημειώνει ότι, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός  θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αυτό το προβάδισμα, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Στόχος του έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να κερδίσει την αυτοδυναμία και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της, πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο των εκλογών, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα ότι «νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».