«Λειτούργησα με καθαρή τη συνείδησή μου. Με απόλυτη διαφάνεια. Όταν υπέγραψα τη σύμβαση κάλεσα τον πρέσβη των ΗΠΑ, τον αντιπρόεδρο της κοινοπραξίας SAIC και παραχώρησα συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα μου», τόνισε ο Βύρων Πολύδωρας, για τον οποίο στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών του ως πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης με αιχμή το C4I, το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΝΔ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, στη συζήτηση επί του πορίσματος χαρακτήρισε το κατηγορητήριό του «αόριστο» και αφού αναφέρθηκε σε ένα προς ένα «τα αμφίσημα» που του προσάπτουν ρώτησε προς τα έδρανα της πλειοψηφίας: «Γιατί κατηγορούμαι; Πώς τολμάτε και λέτε "αναγνώριση πρώτων ευθυνών και πάμε για τις άλλες". Πώς είναι δυνατόν να γράψει άνθρωπος έτσι αόριστα;». Πρόσθεσε πως ο ίδιος παρέλαβε τρεις δραματικές εκκρεμότητες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τις οποίες διευθέτησε με τον καλύτερο τρόπο και ρώτησε: «Και να είμαι για το C4I εδώ ως ύποπτος;».

    Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι υπήρξε θύμα της γενναιότητάς του, της αθωότητάς του και των νομικών του, αναφορά που αιτιολόγησε ως εξής: «Πίστεψα στη συνέχεια του κράτους, στην αξία της σύμβασης κι ότι όταν έχει εκτελέσει το μείζον μέρος των οφειλών - λένε όλα τα Δίκαια - ότι εξετάζεται μόνο η έλλειψη συνομολογηθεισών ιδιοτήτων και πάμε ύστερα για την αναθεώρηση συνόμμως. Πίστεψα στη λογική να προσφέρω στην πατρίδα μου κι όχι ευθυνόφοβα να κρυφτώ».