«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως τόνισε, οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους. Διευκρίνισε δε ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, ούτε κοιμάται στο δρόμο, αλλά αντίθετα τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο, για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας. Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Καμμένος: Η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες δεν είναι μόνο ελληνικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, πάντως κινήθηκε σε πιο αυστηρή γραμμή και υποστήριξε ότι το κύμα μεταναστών που δέχεται η χώρα τα τελευταία 24ωρα θα αυξηθούν όσο περνάνε οι μέρες και θα έρθουν εκατοντάδες μετανάστες.

Επίσης ο κ. Καμμένος τόνισε η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσους μετανάστες, ενώ επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο 2 και την επαναπροώηθηση.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος πρότεινε ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διακινητές, να έχουν ισόβιες ποινές.