Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1,  υποστήριξε ότι το κύμα μεταναστών που δέχεται η χώρα τα τελευταία 24ωρα θα αυξηθεί όσο περνάνε οι μέρες και θα έρθουν εκατοντάδες μετανάστες.

Επίσης ο κ. Καμμένος τόνισε η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσους μετανάστες, ενώ επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο 2 και την επαναπροώηθηση.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος πρότεινε ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διακινητές, να έχουν ισόβιες ποινές.

Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, όπως είπε, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών. «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».

 Τέλος είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.