Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα θα συζητήσει κατά την επίσκεψη που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον 'Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών. Προϊδεάζοντας για το παρεχόμενο της ενημέρωσης, κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη για την τρίτη φάση των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει πολιτική βούληση και από την τουρκική πλευρά για επίλυση του Κυπριακού.

 Για το ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να εξαγγείλει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι υπάρχουν ιδέες και σκέψεις, αλλά δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις προτού γνωσθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή.

 Από την πλευρά του, ο  έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας, με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.