Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά αποκάλυψε ο Πολ Τόμσεν και ο Ρίσι Γκογιάλ του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα κατά την ενημέρωση ο κ. Τόμσεν αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι τα γενικότερα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες κι αυτό γιατί, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμη την πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Ο ίδιος δεν προσδιόρισε το ύψος του δημοσιονομικού κενού ούτε τον ρυθμό ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι η μέθοδος που έχει επιλεγεί για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν λειτουργεί, υπάρχουν κενά και δεν βλέπει πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν χρήματα από το Ταμείο.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα κρατηθεί ζωντανή μόνο αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν μέχρι τις 24 Απριλίου να τη στηρίξουν διευκολύνοντας τη ρευστότητά της, καθώς το ΔΝΤ διατηρεί τις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση αν δεν έρθουν οι επικεφαλής στην Αθήνα.