«Δεν θα είναι το τέλος για την Ελλάδα η μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά Fm», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σημείο, επισημαίνοντας πως είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος μια ασφαλή εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

«Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα δεν πωλείται».

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρωσία, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε αλλά και τη διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο».

Ακόμη, εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, υπογραμμίζοντας πως οι συνομιλίες γίνονται ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, υποστήριξε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019, όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα που θα αποπληρωθεί με τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019.