Να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ζήτησε, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ζητεί την την άμεση συγκρότηση και σύγκληση της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής «μετά τις σημερινές («Πρωινό ΑΝΤ1») συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συναδέλφου κ. Αλέξη Μητρόπουλου για το περιεχόμενο (πολιτικοί-δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες) της "λίστας Νικολούδη"».

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας, εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής "πόθεν έσχες" πρέπει να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας, κ. Αλέξη Μητρόπουλου. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια ημέρα…» αναφέρει στην επιστολή του ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναλυτικά:

Κυρία Πρόεδρε,

«Χριστός Ανέστη»

Μετά τις σημερινές («Πρωινό ΑΝΤ1») συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συναδέλφου, κ. Αλέξη Μητρόπουλου για το περιεχόμενο (πολιτικοί-δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες) της «λίστας-Νικολούδη», σας ζητώ την άμεση συγκρότηση και σύγκλιση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.

Κυρία Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας, εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» πρέπει να κληθεί ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Παναγιώτης Νικολούδης, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας, κ. Αλέξη Μητρόπουλου.

Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ημέρα...

 
Με εκτίμηση,

Νικήτας Κακλαμάνης