Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Όταν η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει τρεις διαψεύσεις δεύτερη ημέρα του Πάσχα για τρία διαφορετικά αλλά ιδιαιτέρως σοβαρά θέματα, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

Η πρώτη παρέμβαση-διάψευση της κυβέρνησης ήρθε με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής Bild η οποία σε δημοσίευμα της ισχυριζόταν ότι Έλληνας υπουργός ανέφερε στην εφημερίδα πως ο Τσίπρας δεν τό ΄χει σε λίγο να προκηρύξει εκλογές -με λίστα- σε περίπτωση που η υπόθεση της συμφωνίας καταλήξει σε αδιέξοδο.

Έτσι το Μαξίμου αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να προβεί σε διαψεύσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο να στηθούν άμεσα κάλπες γνωρίζοντας βεβαίως ότι όλα αυτά τα σενάρια δεν βοηθούν καθόλου και την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Λίγες ώρες αργότερα το Μαξίμου υποχρεώθηκε να διαψεύσει προκαταβολικά δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία εφόσον στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Η διάψευση έγινε σε υψηλούς τόνους κυρίως διότι το δημοσίευμα προέρχεται από τους FT αλλά και γιατί το Μαξίμου θεωρεί πως ξένα κέντρα διακινούν αυτές τις πληροφορίες είτε για να μπλοκάρουν την διαπραγμάτευση είτε για να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Προτού βγει η μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προχώρησε σε διάψευση των σεναρίων τρομολαγνείας κάνοντας λόγο για μεγέθυνση περιθωριακών γεγονότων αναφορικά μα πράξεις βίας που συνόδευσαν τα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση  αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσει ότι θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία.