«Η συμφωνία μέσα στον Απρίλιο στο Εurogroup είναι “σκαλοπάτι”», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η συμφωνία είναι «προϋπόθεση για να εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν αμέσως μετά, με στόχο ένα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης γεμάτο μεταρρυθμίσεις, το οποίο θα βγάλει, όμως, την Ελλάδα στο ξέφωτο, με ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και σημαντικές αλλαγές στο Κράτος, τη Διοίκηση, το πολιτικό σύστημα, τη σχέση με την πραγματική οικονομία. Εκεί όντως θα τεθούν σημαντικά θέματα.

«Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θα δεχθεί πιέσεις, είναι και το γήπεδο όπου η Ελλάδα θα θέσει τα μεγάλα θέματα της απομείωσης του χρέους, των ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Να βγάλουμε δηλαδή τη “θηλιά” που μας έχουν “φορέσει” 5 χρόνια Μνημόνιο», πρόσθεσε και κατέληξε:

Και εκεί θα αναζητηθεί μία συμφωνία κοινής αποδοχής. Είναι ολοφάνερο ότι η Ελλάδα και μετά τον Ιούνιο δεν θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές να δανειστεί, βλέπετε τα επιτόκια και επομένως, θα χρειαστεί ένας οδικός χάρτης για την έξοδο προς την ανάπτυξη με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.