Ουσιαστικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση Αθήνας-θεσμών ως το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου προσδοκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως τόνισε, o Μαργαρίτης Σχοινάς, από τις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα και κινούνται στο πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή ελπίζει ότι ως την επόμενη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις του διευθυντή επί ευρωπαϊκών θεμάτων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα, όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι δεν σχολιάζει κατά τη διάρκεια μιας συνολικής διαπραγμάτευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μια λίστα με τις ακριβείς μεταρρυθμίσεις» επισήμανε, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι κύριο μέλημα των εταίρων είναι να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.