Τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες κατέκρινε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Μιλώντας στον Τάκη Χατζή στον Real Fm, ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε ότι «θα πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να μην κάνουν τέτοιες δηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, με όλο το σεβασμό στην κυρία Χριστοδουλοπούλου. Τέτοιες δηλώσεις εκθέτουν τους ίδιους τους υπουργούς».

Και πρόσθεσε:

Θέλει να το κάνει ανοιχτό πάρκο, οι ΑΝΕΛ διαφωνούμε κάθετα με τους χειρισμούς της.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα το μεταναστευτικό, αλλά ευρωπαϊκό» σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. «ποιεί τη νήσσαν». Είπε ακόμα ότι όσο υπάρχει το Δουβλίνο ΙΙ και η Τουρκία δεν υλοποιεί το σύμφωνο επαναπροώθησης, είμαστε εγκλωβισμένοι.

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει «να κλείσουν τα στρατόπεδα των μεταναστών, ώστε να μην γίνει ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα. Οι διακινητές εάν συλλαμβάνονται θα πρέπει να καταδικάζονται ισόβια».

«Συμφωνούμε και επικροτούμε τις θέσεις του Γιάννη Πανούση για την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο» είπε ακόμα.

Για τη διαπραγμάτευση, ο Π. Χαϊκάλης ανέφερε ότι «αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί όπως αυτός νομίζει και αυτός θα είναι ο νικητής ή ο μεγάλος εκτεθειμένος. Στις αρχές μας όμως οι ΑΝΕΛ δεν κάνουμε πίσω».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν κάνουμε πίσω για μειώσεις μισθών και συντάξεων και εργασιακά. Είναι κόκκινη γραμμή».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν ψηφίστηκε για να πάει σε πλήρη ρήξη με τους δανειστές. Ψάχνουμε να βρούμε μία γραμμή στο πλαίσιο Ε.Ε. και Ευρωζώνης. Το παιχνίδι παίζεται στο ποιος θα έχει την υπαιτιότητα για τη ρήξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να οπισθοχωρήσει η κυβέρνηση».