Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ και της Ιταλίας, Τζακ Λιου και Πιέρ Κάρλο Παντουάν, αντίστοιχα, θα έχει την Παρασκευή, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός, ο οποίος αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τις ΗΠΑ, θα παραστεί την Πέμπτη (στις 16.15 τοπική ώρα) στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, όπου θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings και στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Την ίδια ημέρα, αλλά σε άλλο θεματικό τραπέζι, θα είναι κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ομιλία του, αναμένεται ότι θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.

Πρόσθετο ενδιαφέρον στο εν λόγω συνέδριο, προσδίδει το γεγονός ότι θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης θα συμμετάσχει και στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ που θα διαρκέσει έως και τις 19 Απριλίου. Από τις ΗΠΑ θα αναχωρήσει το Σάββατο, μετά τη λήξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.