Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ανησυχία προκαλεί στο Μαξίμου η εντεινόμενη φημολογία από ευρωπαϊκής πλευράς περί δυσκολιών στο κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία των υπουργών του οικονομικού κύκλου εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις περί την διαπραγμάτευση κι εκτιμήθηκε ότι οι δανειστές-εταίροι θα συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις έως το παρά πέντε προκειμένου να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά. 

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα και αναπτύχθηκε προβληματισμός για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που δυναμιτίζουν το κλίμα ή θέτουν εν αμφιβόλω την προθυμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Τονίστηκε ότι η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, εργασιακά), ενώ εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία για την συμπεριφορά της ΕΚΤ με την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα χαλαρώσει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα.