current views are: 4

15 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:39

Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι – «Ανοιχτό» το δημοψήφισμα

Για «δύσκολη και σκληρή μάχη» με τους δανειστές έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Δημοσίευση 06:39’
αρθρο-newpost

Για «δύσκολη και σκληρή μάχη» με τους δανειστές έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Για «δύσκολη και σκληρή μάχη» με τους δανειστές έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε:

Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θεέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση η οποία ασκεί κριτική σην νέα κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων. «Μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας πως θα «καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό» υπογραμμίζοντας πως: «Το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε κάποια θέματα σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει απο την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά». 

«Η εντολή που πήραμε απο το λαό είναι συμφωνία, παραμονή στην ΕΕ και εντός του ευρώ» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Φλαμπουράρης και συμπλήρωσε:

Ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό. Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές.

Όσον αφορά στο θέμα των μεταναστών, δήλωσε: 

Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Λύση δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας. Πρέπει να βρει λύση η ΕΕ. Για να λύσουμε το θέμα αυτό είτε θα πρέπει να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, είτε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για τις πέντε – δέκα μέρες που θα μένουν εδώ. Η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου) τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση. Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα.


σχετικα αρθρα