Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σε δηλώσεις του στον Guardian, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων τόνισε:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε ευθέως για το καλό σενάριο. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου. Οι συμφωνίες πάντα γίνονται λίγο πριν τη λήξη των περιθωρίων, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

Ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας για τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα περίμενε κανείς από μια νεαρή κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε ότι υπάρχει άδικη κριτική για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Η συμφωνία θα επιτευχθεί εάν οι πιστωτές σταματήσουν να επιμένουν στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - που τασσόταν υπέρ του μνημονίου, υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη. 

«Είμαστε μα κυβέρνηση συστηματικά υπέρ του ευρώ, όχι μόνο για λόγους τακτικής. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι μια διάσπαση της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε άνοδο δεξιών εθνικιστικών τάσεων και σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, μια επανάληψη αυτών που συνέβησαν τη δεκαετία του '30, κάτι που δεν θα επιθυμούσε κανείς προοδευτικός άνθρωπος», επεσήμανε.