Για ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει και το λιμάνι του Πειραιά συνομίλησαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο κινέζος ομόλογός του.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Λι Κετσιάνγκ ενημερώθηκε από τον έλληνα πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κίνα σε διάφορους τομείς, και ιδιαίτερα για το έργο στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρωθυπουργός μίλησε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδα, και εξέφρασε την ικανοποίηση  του για τη σημασία που αποδίδει ο κ. Τσίπρας για τους δεσμούς των δυο χωρών και την  υποστήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο να προχωρήσουν τα έργα στον Πειραιά. 

Ο κ. Κετσιάνγκ τόνισε πως πρόθεση είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι μια «win-win» συμφωνία για την Κίνα και την Ελλάδα.

«Η φιλία της Ελλάδας με την Κίνα έρχεται από το απώτατο παρελθόν και η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να γίνει ο στρατηγικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η Express Line», φέρεται να είπε σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Τσίπρας.