Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ένας συνολικότερος εκνευρισμός για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη ή αμήχανη να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως η αύξηση του κύματος των μεταναστευτικών ροών αλλά και τα επεισόδια στον χώρο του πανεπιστημίου που βρίσκεται σε καθεστώς παρατεινόμενης πολιορκίας. 

Γι’ αυτό εξάλλου χθες το μεσημέρι έγινε και ευρεία διυπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό στην οποία και ελήφθησαν αποφάσεις που μετριάζουν την εικόνα της αδράνειας. Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου για πρόσφυγες και μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες.

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι στην σύσκεψη που κλήθηκε εκ των πραγμάτων και ο Γιάννης Πανούσης ο πρωθυπουργός απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα θέματα που έχει θίξει ο αναπληρωτής υπουργός για την αριστερή λειτουργία της κυβέρνησης απειλώντας ακόμη και με παραίτηση. 

Άλλωστε χθες στο Μαξίμου δέσποζε το νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν καταγράφηκε μεν εντός Βουλής, ωστόσο αποτυπώνει τον δύσκολο χαρακτήρα της. Στην κυβέρνηση δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έβγαλε ανακοίνωση για το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα σε βενζινάδικο της Αιδηψού.