Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απορρίπτει το Βερολίνο το ενδεχόμενο να υπάρξει εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι αγορές δεν ανησυχούν για χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα.

Μετά την εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup», προειδοποιώντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν υπάρχει μετάδοση της κρίσης στις αγορές» εκτίμησε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης. «Οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση επομένως δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης» επισήμανε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσδοκία για λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει ζημιά στην τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας.

Σημείωσε, επίσης, ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι τα δάνειά της, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.