«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 40 μέρες κοσκινίζει», σχολίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχετικά με το θέμα των μεταναστών.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι το πρόβλημα των μεταναστών είναι βαθιά ανθρωπιστικό και δεν χωράει κομματισμό. «Πρέπει να δούμε το θέμα διακομματικά, εθνικά και να δούμε τις λύσεις», τόνισε.

«Η Αμυγδαλέζα ήταν πολύ καλύτερη από τα παγκάκια και τους δρόμους», υπογράμμισε και επανέλαβε πως το θέμα δεν χωράει σπέκουλα. «Τώρα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λάβει αποφάσεις και να κάνει δουλειά», πρόσθεσε.

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να κυβερνήσει, κυβερνάει. Εμείς δεν κινδυλογούμε, προειδοποιούμε, γιατί όπως πάνε, πάνε για τα βράχια. Ας αλλάξουν πορεία. Εμείς βάζουμε την κυβέρνηση σε μια ρότα, για να μην πάει στα βράχια», επεσήμανε ο κ. Γιακουμάτος.

Επίσης, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε πολλά καλά, αλλά και πολλά λάθη. 

«Κοινωνική πολιτική με δανεικά και αγύριστα και άδεια ταμεία δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά πολιτική της βλάκείας», είπε.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε: «Πράγματι κόψαμε τις συντάξεις, όμως είχαμε να τις πληρώσουμε». 

«Ο κόσμος ακόμα δεν έχει εξαργυρώσει την επιταγή που λέγεται ψήφος», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε:

Έχουμε κάνει αυστηρή αυτοκριτική και είπαμε ότι έχουμε κάνει λάθη. Το αφήγημα είναι ξεκάθαρο. Ό, τι κάναμε το κάναμε για να σώσουμε τον τόπο.