Επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαπέλυσε η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά

Μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο focus fm, χαρακτήρισε ατυχή και ανόητη την δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου​, συμπληρώνοντας ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου». Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είναι, επίσης, κάτοικος του κέντρου της Αθήνας και γνωρίζει πολύ καλά το ζήτημα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Δεν είναι αυτό πολιτική. Δεν είναι πολιτική οι άνθρωποι να στέκονται όπου μπορούν στο κέντρο της Αθήνας» συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα είναι τεράστιο και δεν είναι μόνο Ελληνικό. Η κυβέρνηση είναι μόλις τριών μηνών και το πρόβλημα της μετανάστευσης και των προσφύγων ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς το ίδιο αντιμετωπίζουν Ιταλία και Μάλτα».

Η κυρία Βαγενά σημείωσε ότι δεν μπορεί από μόνη της η Ελλάδα να περιθάλψει τους χιλιάδες μετανάστες, ενώ σε σχετική ερώτηση απέδωσε τα εύσημα στους υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είχαν περιορίσει το φαινόμενο. 

«Οι ενέργειες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Νίκου Δένδια είχαν αποδώσει και είχε βελτιωθεί η κατάσταση στα αστικά κέντρα. Προς το παρόν δεν άλλαξε δραματικά η κατάσταση, αλλά θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να βρεί τρόπο σε συνεργασία με την ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», κατέληξε και σημείωσε ότι, μετά το οικονομικό, το μεταναστευτικό είναι το πιο σοβαρό θέμα.