Για εντεινόμενες επικοινωνιακές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. Το Μαξίμου δίνει, με τον τρόπο αυτό, απάντηση τόσο στα δημοσιεύματα που μιλούν για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αγορές έχοχυν ήδη κοστολογήσει ένα Grexit

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. «Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!» τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Σημειώνουν, παράλληλα, ότι υπάρχουν ορισμένοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Όπως υπογραμμίζουν:

Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το Μαξίμου καλεί τους κύκλους αυτούς, «αντί να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014».