Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Ασφάλεια του πολίτη και μεταναστευτικό θα αποτελέσουν την αιχμή της επίθεσης που σχεδιάζει η ΝΔ τις επόμενες ημέρες κατά της κυβέρνησης, ήδη στη λεωφόρο Συγγρού εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους τα δύο αυτά θέματα θα συζητηθούν στην βουλή.

Μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στελέχη της ΝΔ έχουν ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Στη Συγγρού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το θέμα των παράνομων μεταναστών αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας του πολίτη που απορρέουν τόσο από αυτό όσο και από τα συνεχιζόμενα επεισόδια και τις καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας αγγίζουν το «μαλακό υπογάστριο» της ελληνικής κοινωνίας.

«Οι νοικοκυραίοι δεν ανέχονται τέτοια φαινόμενα» έλεγε στο newpost γαλάζιος βουλευτής. Και εκεί ακριβώς στοχεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στους πολίτες που δεν επιθυμούν ανεξέλεγκτη και χωρίς πλαίσιο εισροή μεταναστών στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως δηλώνουν τα στελέχη της ΝΔ οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών έχουν δώσει το δικαίωμα και την αίσθηση στους δουλέμπορους ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι

Την ίδια ώρα τα στελέχη της αντιπολίτευσης ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και για την έλλειψη σχεδιασμού στον τομέα της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων αφού τα κέντρα κράτησης που έχουν καταργηθεί δεν έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας. Επιπλέον οι δήμοι και οι κοινότητες δεν έχουν προτείνει ακόμη χώρους στέγασης ενώ είναι αδύνατο μέχρι στιγμής να χρησιμοποιηθούν και τα στρατόπεδα που είναι σε αχρησία .Με αυτά ως δεδομένα εγείρονται , σύμφωνα με τη ΝΔ, και σημαντικά θέματα ασφάλειας αφού η συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της πόλης ενδέχεται να ενισχύσει τα περιστατικά παραβατικότητας ενώ δυσχεραίνει και το έργο της αστυνόμευσης.

Παράλληλα με το μεταναστευτικό, στη ΝΔ ανεβάζουν και το θέμα των καταλήψεων με αιχμή την συνεχιζόμενη κατάληψη στην πρυτανεία. Η ΝΔ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι δεν τηρεί τον νόμο και ότι φτάνει μέχρι την κατάλυση του συντάγματος αφού η νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμόζεται αλα κάρτ.

Την αρχή αυτής της στρατηγικής έκανε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που έδωσε και το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής και ακολουθούν οι βουλευτές του κόμματος που τις επόμενες ημέρες μάλιστα προγραμματίζουν και επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας. Στη ΝΔ θα υποστηρίξουν το καθεστώς των κέντρων κράτησης καθώς αυτά δημιουργήθηκαν σε πλήρη συνεννόηση με την ευρωπαϊκή ένωση και είχαν μειώσει σε μεγάλο ποσοστό την ανεξέλεγκτη παρουσία μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.