Για προσπάθεια δημιουργίας εικονικού κλίματος στο μεταναστευτικό κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Παρά τα εμφανώς καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα των πολιτικών τους, οι απελθούσες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παριστάνουν ότι δε γνωρίζουν για ποιο λόγο το Λιμενικό Σώμα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών», αναφέρει ο κ. Δρίτσας.

Παράλληλα υπογραμμίζει παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση περιέκοψε σειρά δαπανών από τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα λειτουργίας σε θέματα προμήθειας καυσίμων, συντήρησης εναέριων μέσων, εξοπλισμού, κ.α. αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

«Κανένα έργο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020 δεν έχει ενταχθεί. 7.125.000 ευρώ είναι η αξία των έργων ΕΣΠΑ που απεντάχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Βαρβιτσιώτη και δυστυχώς αφορούσαν στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης», αναφέρει ο κ. Δρίτσας.