«Η Αθήνα έχει περιθώριο να συμφωνήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου» ανέφερε σε δήλωσή του στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μπρένταν Γκρίλεϊ, και σε μία έμμεση απάντηση στα σενάρια που διακινούνται περί κήρυξης χρεοκοπίας από την Ελλάδα,ο Σόιμπλε επεσήμανε:

Το πρόγραμμα έχει παραταθεί δύο φορές. Τώρα διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Εάν η Ελλάδα θέλει εκταμίευση των χρημάτων, θα πρέπει να συμφωνήσει μέχρι τότε. Η 30η Ιουνίου είναι η προθεσμία του προγράμματος.

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον, ο Σόιμπλε είχε πει πως η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει μετάδοση της κρίσης στις αγορές» εκτίμησε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης. «Οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση επομένως δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης» είχε πει.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσδοκία για λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει ζημιά στην τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις στο Bloomberg: