Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

«Ρήξη», «Grexit», «δημοψήφισμα» - λέξεις και όροι που πληθαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου και στις δηλώσεις κορυφαίων ξένων αξιωματούχων, προκαλούν έντονη ανησυχία στα στελέχη της ΝΔ που βλέπουν τα ήδη ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για τη χώρα να στενεύουν περισσότερο. 

Οι συσκέψεις του Αντώνη Σαμαρά με το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο και τους στενούς συνεργάτες του στη Λεωφόρο Συγγρού, μετά την Κυριακή του Πάσχα είναι καθημερινές, με τα μηνύματα που έρχονται τόσο από το εξωτερικό, όσο και από ανθρώπους της ελληνικής αγοράς να είναι δυσοίωνα

Ο πρόεδρος της ΝΔ στους συνομιλητές του μιλά ήδη για εσωτερική στάση πληρωμών, ενώ  με τους επιτελείς του έχει βάλει στο χαρτί, όλα τα δυνατά σενάρια για την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Άλλωστε οι χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν για μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, ενέτειναν τον προβληματισμό των γαλάζιων στελεχών. 

Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Φλαμπουράρη περί δημοψηφίσματος, στη Συγγρού είναι πεπεισμένοι, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αρχίζουν και βλέπουν τον τοίχο που έρχεται κατά πάνω τους, επισημαίνοντας προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι αυτή η εντολή που έχουν λάβει από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου.  

«Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου. Και αν το προχωρούσαν θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία. Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν, ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν, ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό», δήλωσε χθες ο Κώστας Καραγκούνης εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματος. 

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να θεωρούν τη ΝΔ, ως την πολιτική δύναμη που θα αποκαταστήσει τη ζημιά που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», λένε τα στελέχη της Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά να σχεδιάζει και άλλες πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα, ενώ θα κορυφωθεί και η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση.