current views are: 1

16 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:53

Θεοδωράκης: Οι μετανάστες έχουν πλέον την εικόνα ότι είμαστε ανοχύρωτη χώρα

Την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης​.

Δημοσίευση 05:53’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης​.

Την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμείς έχουμε πει τις λύσεις που προτείνουμε για το μεταναστευτικό. Υπάρχουν πολλοί πειραματισμοί από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Αν συνεχιστεί το θέμα με τους μετανάστες θα «γονατίσουν» τα νησιά. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό εθνικό πρόβλημα» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επίσης σημείωσε ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Λέσβο διαπίστωσε συνομιλώντας με μετανάστες ότι έρχονται επειδή θεωρούν ότι με την νέα κυβέρνηση οι έλεγχοι στα σύνορα είναι ελαστικότεροι. «Δίνουμε την εικόνα ότι είμαστε ανοχύρωτοι» πρόσθεσε.

«Ο Σόιμπλε είναι η μια όψη του ίδιου προβλήματος. Ζητάει λιτότητα που είναι μια αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα και από την άλλη, η κυβέρνηση είναι πιστή στον κρατισμό. Και τα δύο είναι λάθος. Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει και θα την πατήσει» δήλωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Για τη χρηματοδότηση και τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε πως «τον Μάιο, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους. Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν. Και στις διαπραγματεύσεις ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένει να κουραστούν οι εταίροι μας. Είχε πει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά είπαν στις 24 Απριλίου και τώρα λένε τον Μάιο. Η οικονομία όμως δεν αντέχει άλλο. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις έκοψαν τα πάντα. Δεν έδωσαν ούτε καν τα λεφτά που είχαν δώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ για φάρμακα».

Ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη που συζητείται στη Βουλή, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση ζει σε έναν πανικό και βάζει λάθος προτεραιότητες. Οι φυλακές είναι χάλια. Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται και αντί να ξεκινήσει ο υπουργός από την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα ξεκινάει από έναν νόμο, που ο ίδιος λέει πως αφορά 2 ανθρώπους. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στη δικαιοσύνη και τις φυλακές; Γιατί δε φτιάχνουν σχολεία για τους ανήλικους φυλακισμένους; Γιατί δεν αλλάζουν το σωφρονιστικό σύστημα;» διερωτήθηκε.


σχετικα αρθρα