Σε συνέντευξή του στον Alpha Fm, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο ζήτημα με τους μετανάστες αλλά και την νέα στάση της Αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Tο ερώτημα είναι ποιο παιχνίδι παίζεται στην Αθήνα και επιστρέφουμε στην περίοδο της ανομίας πριν από το 2012. Το ζήτημα της ανομίας που επιστρέφει δεν είναι θέμα του αναπληρωτή υπουργού κ. Πανούση αλλά της κυβέρνησης. Θέλω να παρακαλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να ενηλικιωθεί σε ορισμένα πράγματα. Δεν μπορούμε να πορευθούμε ως κοινωνία με αυτή τη λογική». 

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «Πήραμε συγχαρητήρια για το μεταναστευτικό από την ΕΕ και έπαιξε ρόλο και αυτό στο να πάρουμε το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης. Υλοποιήσαμε ένα τεράστιο πρόγραμμα για το μεταναστευτικό, με υπηρεσίες Ασύλου, Πρώτης Υποδοχής και επαναπατρισμό παρανόμων».

Τέλος κατηγόρησε την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής λέγοντας ότι «Είναι προφανής γελοιότητα να με κατηγορεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου σήμερα για το μεταναστευτικό».