Οι καταλήψεις είναι συνεχείς και οργανωμένες και οι καταληψίες δεν είναι οργισμένοι νέοι, υποστήριξε ο Γιάννης Πανούσης.

«Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι αυτοί που συλλαμβάνουμε, είναι πολύ πιο μπερδεμένο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» και πρόσθεσε:

Σαφώς και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις καταλήψεις αλλά περιμένατε από εμένα σε 40 ημέρες να λύσω το πρόβλημα;

«Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες όχι από τους λεγόμενους αντεξουσιαστές», είπε ο κ. Πανούσης.

Προχώρησε, μάλιστα, στην καταγγελία ότι «μπαχαλάκηδες» μισθώνονται για να κάνουν επεισόδια. «Δεν είναι οργισμένοι νέοι, είναι μείγμα περίεργο» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε «δυσλειτουργικό» το μοντέλο των δέκα υπουργών με τους πολλούς αναπληρωτές και εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο του πρέπει να αυτονομηθεί και όχι να συγχωνευθεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Πανούσης πρόσθεσε πως έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για τα θέματα φύλαξης και παρέμβασης της αστυνομίας και αρκέστηκε να πει πως ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί μαζί του και πως έχουν καταλήξει σε κάποια μέτρα. Είπε χαρακτηριστικά «έχω συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό για αλλαγή σχεδίου δράσης της αστυνομίας».  Επέμεινε πως πρέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να είναι ανεξάρτητο.

Μάλιστα πέταξε και «καρφί» για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και την ατάκα ότι «υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο» λέγοντας ότι και κάτω από το κράνος του αστυνομικού βρίσκονται άνθρωποι.